Beste patiënten,

De strijd tegen het coronavirus is nog niet gestreden. In onze praktijk doen we er alles aan om iedereen zo goed en veilig mogelijk verder te helpen.

Heb je ernstige symptomen (kortademigheid, pijn op de borst, zware hoest, ernstig ziektegevoel, sufheid, koorts…) of ben je ongerust? Contacteer onze praktijk.

Gelieve in alle andere gevallen zo veel mogelijk informatie te zoeken op de websites of via de infolijnen die speciaal hiervoor zijn opgericht. Een handig overzicht vind je op mijncoronatest.be. Neem hier zeker alvast een kijkje op!

Voor het ontvangen van medische attesten, raden we het online platform “Helena” aan op www.helena.care. Hierop kan je je eenvoudig aanmelden met je eID of itsMe en kan je je afwezigheidsattesten en andere medische documenten op een veilige manier raadplegen.

Wij willen er samen met jullie voor zorgen dat onze praktijk altijd bereikbaar blijft voor ernstig zieken en dringende oproepen. We danken u alvast voor uw begrip en medewerking.

 

 • Heb je positief getest op corona?
 1. Heb je een afwezigheidsattest nodig? Contacteer onze praktijk
 2. Geef je contacten alvast door via het elektronische formulier voor hoogrisicocontacten op citizen-forms.tracing-coronavirus.be.
 3. Vraag een testcode voor een PCR-test aan op www.mijngezondheid.be. Je kan hiervoor ook contact opnemen met de contact tracing op het nummer 02/214.19.19.
 4. Ga 7 dagen in isolatie.

 

 • Ben je in contact gekomen met iemand die corona heeft?
 1. Het beleid hangt af van je vaccinatiestatus. Kijk op onderstaande afbeelding.
 2. Moet je in quarantaine? Vraag aan de besmette persoon om jouw gegevens door te geven aan de contact tracing of bel zelf naar het nummer 02/214.19.19. De contact tracing bezorgt de nodige testcodes en quarantaine-attesten.
 3. De meest actuele informatie over het test- en quarantainebeleid vind je terug op info-coronavirus.be/nl/contactopvolging/ of op www.zorg-en-gezondheid.be/isolatie-en-quarantaine.

 

Websites:

 

Telefoonnummers:

 • Algemene info: 0800/14.689
 • Contactopvolging: 02/214.19.19
 • Covid-certificaten: 078/78.78.50
 • Vaccinaties: 1700, 0800/93.023 (inwoners As, Genk en Zutendaal) of 089/81.09.00 (inwoners Bree en Oudsbergen)